SINGAPORE

bukit panjang food center 
competition

20   /   10   /   2012

Composed of a unique program, the project is a humble social and communal space despite the cosmopolitan nature of the society. Its unassuming nature allows people from all walks of life to enjoy their meals in their most relaxed and comfortable state. Simple, casual and informal: being relaxed allows one to be social. More images and architects’ descriptions after the break.

This hawker center design is an entry in the BPHC Competition inviting architectural proposals for a new hawker center in Bukit Panjang Town. Co-organised by the National Environment Agency and the Singapore Institute of Architects, the competition seeks fresh proposals that could rethink the role of the hawker centers today, after a hiatus of 27 years when the last one was built. Competing among local and regional design firms in a 2-stage competition, this entry was selected to be 1 out of 5 finalists for the 2nd round, where it subsequently went on to emerge overall 3rd prize winner.